Huyderman (huyderman) wrote in lg2,
Huyderman
huyderman
lg2

UNTFERD

Som det ble snakket om på workshop'en om lg2 aftenen, så skulle jeg skrive et forslag til felleskampanjen. Her er mitt forslag. Det er litt lagt opp til at spillerne i denne settingen er agenter fra UNTFERD.
Vi glemte å bli enige om et spillsystem kom jeg på. De jeg øyeblikkelig kan tenke på som passende ville være GURPS, Action! System, eller D20 Modern. Sikkert flere mulige og, men ikke som jeg kommer på.
Kommentarer? Meninger?

--

I 2005 fant man det ingen ventet seg å finne, Atlantis. Stort sett uskadd, og beskyttet av et skjold av en teknologi langt forrut for vår tid, må landet ha overlevd den legendariske kataklysmen. Uten tegn til liv, ville det ta 4 år før en klarte å skru av skjoldet. Hva som ventet inne var en hver vitenskapsmanns drøm. Dessverre var det meste av teknologi skadet, og uten å kunne den underliggende teknologien umulig å reprarere. Noe de fant derimot, var porten..
Etter tre år med forskning hadde en kommet til mange paradigme revolusjonerende oppdagelser. All Materie og energi vibrerer etter en bestemt konstant, men hvis en justerer denne konstanten blir effekten den samme som når en stiller på en radio, en kan justere seg inn på en annen virkelighet, potensielt uendelig andre virkeligheter. Noen har en planet på samme sted som vår, andre ikke. Tiden trenger heller ikke å samsvare til vår egen, og kan være forskjellig med mange år. Noen steder kan det være drastisk forksjellige fysiske lover. Forskningsgruppen som ble satt opp for å studere forskjellige realiteter, og konesentrerte seg om såkalte EL (Earth-Like) frekvenser, verdner hvor det er en planet på samme sted som vår, i en virkelighet med sammenlignbare fysiske lover. Det sistnevnte for å ikke risikere å ende opp med å strande forskninggrupper et sted hvor port-teknologien ikke fungerer. Disse verdene blir referert til som Earth X, eller mer offisielt ELX, hvor X er rekkefølgen de ble oppdaget, med Earth 1 som hjemme.
I et år gikk studiene rolig uten stor oppmerksomhet hjemmefra. Dette endret seg på Earth 34. Denne virkelighetens jord var i tidlig industriell alder, men ble herket av folk langt i forkant av Earth 1 sin teknologi. Det ble tydlig at disse folkene kom utenfra, de hørte ikke til i denne virkeligheten men hadde kommet og erobet denne jorden.
Blandt de innvolverte spredde spørsmålene seg. Hvem var disse folkene, kunne de være de samme som de gamle Atlantianerne, eller simpelten en annen verden som hadde tilgang på teknologien. Og kunne det samme skje på Earth 0? Dette førte til at UNTFERD (United Nation Task Force for Extradimensional Research and Defence) ble etablert. I tillegg til forskning og å forbrede Earth 0 for eventuell utenfra fiendtligheter, består målene av å etablere gode forhold til andre EL'er, fremme FN's menneskerets konvesjoner og ikke forstyrre den naturlige sosiale og samfunnsmessige utviklingen av EL'er mindre teknologiske en Earth 0.
Port-teknologi er generelt ukjent på Earth 0, med unntak av UNTFERD og noen nasjoner (som i prinsippet skal være USA, Russland, Storbrittania og Tyskland), og en generell avtale mellom de viktigste nasjonene holder kunnskap om denne teknologien vekke fra den generelle befolkningens ører til verden er klar for informasjonen. UNTFERD har permanente forskningstasjoner på Earth 43 og 75, mens USA og England har en i sammarbeid på Earth 23. Alle disse tre var ubebodd før stasjonene ble opprettet. Russland har lagt krav på Earth 65, men har ikke så langt startet arbeidet.

Earth 1 er Tidlig til midt TL8.
Portene trenger ikke å finnes på begge verdner, men for å returnere hjem avhenges det at porten åpnes fra hjemverdnen. Veldig begrensede undersøkelser går å gjennomføre uten å reise over, men nok for å bestemme om en verden er EL eller ikke. Generelt vil en port gå til tilsvarende sted på den andre EL'en, men variasjoner forekommer, og små justeringer for å finne et mer passelig sted å tre over er mulig.
Magi finnes ikke på noen av de ennå utforskede virkelighetene.
Tegn til Psionics har blitt funnet såvidt på Earth 1, og flere andre EL'er.
Ikke alle EL'er er befolket, og av de som er, er det ikke alltid mennesker som er dominante, og variasjoner av Homo Sapiens er funnet.
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic
    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments